Benvinguts a l'humil blog que tractarà bàsicament de queixar-se sobre coses que no em semblin bé que vagi veient, tant al nostre poble, como a la societat en general. Aquest blog té cabuda per a gent de tots els colors sempre i quan tingui un respecte per la resta que hi pugui opinar i sense insultar a ningú. La intenció és que sigue un lloc per a debatre diversos temes d'una forma interactiva i educada, ja sigui plantejats per mi o per suggerències de gent que hi pugui entrar.

27 de set. 2010

La corba del Juanito

Avui toca parlar d’aquest punt negre del poble que no ha succeït cap desgràcia sorprenentment però que quan passarà llavors tots plorarem i voldrem venjança per a qui portava el cotxe.
La qüestió és que el codi de circulació, apart de haver de complir-lo els que porten cotxe, no estaria de més que els vianants el tinguessin present també i que no es pensin que són els amos del poble només pel fet d’anar a peu.
Estic parlant de la baixada, si vens en direcció des d’Alcanar, per anar a la vela al vent només pots anar per allí així que no té pèrdua.
Doncs bé, una cosa és que l’ajuntament siguin uns incompetents i que no hagin previst mai cap solució al respecte. Per a començar la baixada té a la part dreta una vorera que cap justa una persona per passar i si hi ha molta afluència de gent és complicat. L’altra banda és una mica més ampla però en caben dos. Però és que també els vianants haurien de tindre present que no és un carrer peatonal, perquè passen pel mig del carrer i es que veuen baixar un cotxe i ni s’aparten. Llavors si hi ha cap problema o accident qui pagarà el pato??? És bastant indignant. Ho dic perquè a l’estiu jo passo molt per allí i em sembla molt lamentable cada cop que passo haver de “baixar-me els pantalons” perquè els vianants siguin uns irresponsables. Perquè a més els lumbreres de l’ajuntament que deixen aparcar a ambdós costats i els cotxes per aquell tram poden pujar i baixar. Total que a l’estiu és un caos.
Els dies de cinema a la fresca ja és el màxim. Resulta que per a veure millor el cine apaguen les llums de tot el passeig i un dia passava per allí i sort que jo vaig lent perquè ja m’ho espero que sinó algú que no ho sap fa una matança. Tot fosc i de sobte les llums del cotxe que il·luminen a un riu de gent ocupant tot el carrer.
Però és que a mesura que vas baixant i arribes a la corba la cosa ja es fa insostenible. Perquè el primer tram almenys veus la gent i pots esquivar-los o frenar o el que sigui però és que la corba ja té visibilitat 0 i la gent passa de tot i per molt lent que vagis més d’un ensurt m’he endut perquè no miren res. El més fort és que alguns cops fins i tot van amb els crios, amb els cotxets i els nois petits que a vegades et passen corrent per davant del cotxe i tot. Algun dia passarà una desgràcia i llavors tot seran mesures per a millorar-ho i plors, i al que portarà el cotxe el tractaran com a un delinqüent o un assassí quan l’únic que feia és anar per on pot circular amb el cotxe.
I no parlo dels flipats estos que van amb el cotxe pel poble que és pensen que són alonso per circuit urbà de Mònaco. Perquè per molt lent que vagis i per molta precaució que tinguis sempre està el perill degut a la inconsciència dels vianants.
Però és que el més penós és que aquestes persones que estan incomplint les normes encara t’emprenen a tu que vas amb el cotxe per on hauries d’anar. Són incomptables les ocasions que he estat a  punt de baixar i fotre-li dos hòsties per imbècils. Perquè és l’únic que se’ls pot dir. Encara et vacil·len i et recriminen que passis per allí.
A veure tros de burro, on està la senyal de que el carrer és peatonal?? On posa que els vianants poden envair la carretera perquè són els amos del poble?? Hi ha algunes persones que et demanen perdó i tal i s’aparten de seguida. Però és que la majoria encara provoquen i et recriminen que passis i moltes ni s’aparten fins que els fots la gran pitada i llavors encara t’emprenen i en moltes ocasions et provoquen. A més de anar amb els crios i deixar-los per allí com si la cosa no tingues cap perill. En més d’una ocasió un nen m’ha passat d’una part a l’altra de vorera i m’ha tocat frenar en sec. I els pares tan tranquils!!!
Qui diu els vianants també podem parlar dels que van en bici. Que passa que per anar en bici et pots saltar les senyals??? No veus que tots els cotxes aparcats van en sentit contrari per on vas tu amb la bici?? És que a més et toca parar per a que el que va en bici trobi un frau per a posar-se i deixar-te passar. I això sense contar les famílies que van els dos i dos o tres crios amb les bicis. Total un desmadre. No sé,  jo respecto que qui vulgui anar en bici que ho faci, però si decideixes anar en contra direcció només és un petit tram. Baixa de la bici i vas amb la bici al costat per la vorera o pel pont. No es tan difícil. Però no, la solució dels que van en bici és “et fots tu, que tens preferència però per a collons els meus”. I Així va la circulació del poble..
Les solucions són varies, jo així a simple vista en veig tres, sense pensar molt. Tanques el carrer i el fas peatonal. I la pujada del Restaurant Les Palmeres que sigui de pujada i baixada per als que hi viuen amb els pàrquings aquestos del descampats per als propietaris de vivendes allí. Així tens tot el passeig per a passar en bici o a peu, com tu vulguis. Però clar que passa??? Que allí està el Restaurant Juanito, amb totes les influències corresponents, que li putejaria una mica a l’hora dels clients (que és veu que no poden caminar 100 metres). La segona solució és prohibir l’aparcament d’aquell tram i et queda un bon carrer que hi pots fer un carril bici, i una vorera adequada per a la gent que passa. Però clar segueix afectant al propietari del Juanito, amb les influències corresponents.
I la tercera opció seria allargar el pont i fer-lo més ample, així la gent gaudiria de caminar per sobre de la mar i llevaria tot el tràfic a peu de la zona. Allargant el que hi ha ara i fent-lo més ample fins a comunicar-lo amb el tram de passeig que no es pot circular amb cotxe. Però clar, que passa un cop més?? Si ho heu endevinat. El Juanito amb les seves influències corresponents, llavors li puteges les vistes, el seu port privat, la zona d’hamaques, etc. A més de que li llevaria la platja del costat mateix, platja que per una altra banda, en quan puja una mica la corrent desapareix del tot.
Total, que per culpa d’un senyor que va comprar una zona on normalment no és deixaria fer un Restaurant hotel, per a mantenir els seus ingressos, ens putegem tot el poble. Els que hi vivim a prop, els vianants, els que van amb bici, etc. Una més d’influències. Si ja ho diuen ja, qui té padrins bateja...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada