Benvinguts a l'humil blog que tractarà bàsicament de queixar-se sobre coses que no em semblin bé que vagi veient, tant al nostre poble, como a la societat en general. Aquest blog té cabuda per a gent de tots els colors sempre i quan tingui un respecte per la resta que hi pugui opinar i sense insultar a ningú. La intenció és que sigue un lloc per a debatre diversos temes d'una forma interactiva i educada, ja sigui plantejats per mi o per suggerències de gent que hi pugui entrar.

13 de set. 2010

La tdt i les comunicacions aquí al poble (part 2).

Total, que jo tenint una casa particular hauré de trucar i gastar-me una pasta (jo tot sol, almenys el cost que és entre 300 i 500 euros per comunitat, la paguen entre tots) si vull estar al dia dels canals. I tot perquè les comunicacions d’aquest poble són una merda.

Són molts els casos que podríem dir per a parlar de que l’ajuntament es gasta els diners amb el que li dona la gana (i per a la gent que només esta uns pocs mesos o ni això) i que amb coses per a millorar la qualitat de vida dels que estan tots l’any que es facin fotre.

Són moltes coses perquè per exemple s’han gastat un dineral en la marina nova, amb vídeos de turismes, en anar a obrir oficines de turisme a Xina o Japó, no se exactament on perquè són coses que m’indignen la veritat i com menys sàpiga millot. I total de la nova marina es lucraran com sempre el club nàutic i els amics que han aconseguir posar allí els seus negocis. Total que al final sempre es lucren els mateixos.

Per això, a mi me la sua que un pijo vingui amb el seu iot i pugui arribar al port. Entre altres coses perquè als que tenen barques aquí encara els fa pagar més (però això un altre dia, perquè el nàutic tela marinera les quotes i la seva política de gestió).

Després veus que els de la brigada van amb vehicles nous, veus que tenim mil grues per a endur-se els cotxes (cotxes que els municipals són els primers de no demanar que se’ls enduguin), veus rotondes totalment estúpides com ara la de l’Avinguda dels Esports, veus que canvien totalment circulacions que no feien cap mal al poble, etc. Moltes coses que no eren necessàries i altres que si que ho són ni s’ho plantegen. Suposo que aquests que ho han de pensar cobren bastant com per a gastar-se 300, 500 o el que faci falta per veure bé la tele o sentir bé la ràdio. De fet amb un sou de més de 50000 euros a l’any es poden arreglar moltes antenes (si es que em fan gràcia tots aquests polítics, no només els del poble, parlo en general, que van amb camises de 90 euros amb el cocodrilet i que tot el dia tenen als parats a la boca, com si no puguin dormir, que si pateixen tant per ells. Després no fan res per solucionar-ho però clar des de l’oposició és molt fàcil demanar quan tu no has de generar els recursos).

Total que els que estan tot l’any pagant els impostos i vivint aquí i donant de menjar als negocis locals, aquestos sempre han de pagar més i més per menys i menys serveis.

Ho dic perquè tenim una merda de comunicacions en aquest poble i ningú de l’ajuntament fa res per arreglar-ho, quan tothom recordarem que en eleccions tots prometien millores, inclús alguns inconscients oferien wi-fi per a tothom quan sabien que era pràcticament impossible.

Doncs bé he parlat amb gent d’Amposta, gent que hi viu a Barcelona i altres llocs i ho he preguntat. Gent que hi viu en comunitat, gent que hi viu a cases particulars, etc. Doncs bé resulta que en quant surts del poble a la localitat vena d’Amposta, sense tocar res a les seves antenes particulars, ja veuen molts dels canals del nou paquet de canals que ha sortit ara. A Barcelona, sense tocar res ja es veuen tots.

És per això el motiu de la entrada d’avui. Si fos un problema d’antenes particulars de tota Catalunya, dons mira, no hi ha més remei. Però es que llavors veus que la majoria de Catalunya no té que canviar d’antena ni de tdt i que en canvi a aquest poble si que ho has de fer perquè als de l’ajuntament no els hi surt dels collons arreglar el tema de comunicacions.

I aquí a la Ràpita t’has de gastar la pasta tu particularment per la mala gestió econòmica del govern, que ha malgastat tota la pasta guanyada per la construcció i que no ha fet cap tipus de previsió de fallida d’aquesta. Total que no tenen ni un duro per a arreglar coses per a millorar la vida de la gent del poble.

Perquè no és només ja el tema aquest de l’antena per al tdt. És que segons quines emissores de radio ni ho intentis de buscar-les perquè no les trobaràs. Es que hi ha emissores que segons el carrer del poble que circules no es senten, altres connecten amb les desconnexions d’altres comunitats, etc.

És que si vols l’adsl si no vius a una casa relativament nova et toca pagar a més un plus de lloguer de línia de telefònica perquè aquí no arriba. O no arriba tota la velocitat que hauria d’arribar, etc. Però clar si vols algo t’ho pagues, que l’Ajuntament no està per a gastos, però en canvi si que està per a pujar els impostos per a quadrar números.

Total que en definitiva les comunicacions d’aquest poble són una basura i a la que surts del poble veus que la cosa va millorant. Sobretot amb el tema d’emissores de ràdio.

Jo no se el que costa arreglar una antena, però si se que costen els impostos que cada any pugen més i que com més crisis hi ha més afany recaptatori per una mala previsió de l’ajuntament.

Igual que els serveis. Durant tot l’estiu, el passeig marítim per la nit semblava que era de dia amb la lluminària que hi havia. Ara resulta que han tancat perquè ja ha baixat el turisme alguns locals del passeig i clar, es veu que tots els que hi viuen per allí (que paguen tot l’any) es veu que no tenen dret a tindre llum com durant l’estiu. Ara passes a les 10 de la nit i et fa respecte de la foscor que hi ha al passeig.

Jo em sembla perfecte que busquin donar feina i recaptar diners per als locals i tal durant l’estiu. Però podria ser bo també que miressin una mica més pels que ens quedem tot l’any al poble i que en lloc de tindre un tracte millor som els ciutadans de segona d’aquest poble, perquè gairebé té més drets un que ve un mes a l’any que els que estan tot l’any aquí.

4 comentaris:

  1. Felicitats Navarro pel bloc. Tu pots escoltar la Cadena Ser a la Ràpita?, que trist!!. Saps que em va contestar un "tècnic" de l'ajuntament (no diré cap nom per a què ningú faci comentaris fora de lloc) fa temps: que la culpa la tenia la montanya, és a dir el Montsià i que tenin Ràdio Ràpita i les emisores de les poblacions properes no tenia la necessitat d'escoltar "cap cadena Ser". Imagina't.

    ResponElimina
  2. Si si. La cadena ser és una de les emisores que segons el carrer que vas et connecta a Cataluya, Valencia, etc.
    Quan vas en cotxe clar.
    A casa encara és pitjor. Però clar gastar-se diners en una antena nova o arreglar-la es veu que no interessa.
    Ja sortirà quan facin eleccions ja...però després es quedarà al tinter perquè no hi haurà partida pressupostaria.
    L'excusa de la montanya és bastant patètica la veritat.

    ResponElimina
  3. Si almenys radio rapita tingues la qualitat suficient per escoltar-la però t'ho dic que jo que l'escoltava "per ous" quan treballava perquè no es podia sentir res més i que vaig acabar per posar-me música a l'ordinador.
    Igual que el canal 9. Tu trobes normal que perquè els valencians van llevar tv3 els rapitencs haguessem de pagar les conseqüències i que ens la tallin aquí?? Que estan criticant la censura per part dels valencians i de cara a la galeria políticament parlant, són igual de censors.
    Al final sempre es putegen els consumidors ja se sap això...

    ResponElimina
  4. Trobo q al proxim pleno, hauries de presentar-te a comentar lo que estas dient aki. segurament no en trauras res,... ja u sabem que hi ha molt de mangante i q seras lunic de la sala q no estara cobrant 300€, xo wno en tota la informació que saps i mos has compartit trobo q no estaria de mes dir-li al govern municipal q gestionen com lo cul, i que no estem com a molts pobles estan, xq son uns incompetents.

    ResponElimina