Benvinguts a l'humil blog que tractarà bàsicament de queixar-se sobre coses que no em semblin bé que vagi veient, tant al nostre poble, como a la societat en general. Aquest blog té cabuda per a gent de tots els colors sempre i quan tingui un respecte per la resta que hi pugui opinar i sense insultar a ningú. La intenció és que sigue un lloc per a debatre diversos temes d'una forma interactiva i educada, ja sigui plantejats per mi o per suggerències de gent que hi pugui entrar.

3 de gen. 2011

El fi d’any.

Està clar que ningú li pot recriminar res a Fernando per fer la festa esta perquè cadascú és lliure de fer el que vulgui, però hi ha varies coses que almenys són criticables.
La primera de totes és la qüestió de la festa en si, que abans era una festa que feia aquesta persona per a les amistats més pròximes i gent de les quintes de les quals posava música i era una festa d’estiu per a que la gent gran recordes vells temps. Bé almenys crec que era per això, no ho se que jo no he anat a cap d’elles perquè no m’agrada gens la música d’aquestes èpoques.
Però aquesta persona després de l’èxit de les primeres edicions va trobar un filó econòmic i ara el que era una festa nostàlgica d’estiu s’ha convertit en un negoci consentit. I dic un negoci consentit perquè l’ajuntament així ho ha permès. Si tinguéssim un ajuntament decent que penses amb la gent del poble la farien ells la festa ja que aquest dia és un dia tant festiu com un de festes locals però així s’estalvien maldecaps i gastos d’una forma lamentable. Aquí és una de les ocasions on podríem dir que menys bous a festes i més gastar durant l’any però tampoc és exclusivament culpa dels bous sinó d’una mala previsió en general de l’ajuntament. Però es que aquesta persona que cada cop que fa una festa d’aquestes omple el local (molta gent gran no surt perquè molts dels pubs posen una música i un ambient on no estan a gust) ara ha agafat la costum de fer una festa d’aquestes cada festa assenyalada llevant-li el negoci als pubs que prou faena tenen per a mantenir-se oberts tot l’any.
Doncs bé, l’ajuntament li cedeix el pavelló firal a la persona organitzadora suposo que amb un lloguer de l’edifici perquè sinó encara són més sagnants els beneficis que s’endu aquest personatge que es lucra a costelles del poble des de fa temps. Per a estalviar-se maldecaps i gastos d’ajuntament aquest permet que una persona a títol personal munti una festa i li tregui als locals del poble, ja de per si prou castigats, en el dia que possiblement guanyen més de l’any, una número més que considerable de clients per a que es lucri una sola persona. Perquè nomes necessita un equip de música i posar quatre neveres amb beguda (tot això es pot llogar per un més que mòdic preu, l’equip de música si no el té ja comprat després de tantes festes i les neveres te les deixa el que et serveix la beguda en aquest tipus de festes) perquè no ha de pagar a cap grup ni res ja que la música la posa ell. Total que es forra i afona als locals de la volta.
Per tant no entenc perquè per a fer una festa que es suposa que es per a tot el poble faci pagar 12 euros o 10 per entrar, sense cap tipus de consumició, a més per deixar l’abric 2 euros més. L’ajuntament ja que es renta les mans almenys podria fer complir una sèrie de requisits per a deixar-li fer la festa però suposo que amb parar la mà en té prou, no li interessa una merda que atraquin a la gent del poble. A més de que ha agafat la seguida de que cada cop que hi ha un pont o festa assenyalada fa una festa d’aquestes. La meva sorpresa va ser quan vaig arribar a les 6 del matí a la zona estaven el chicago i el cafe del port gairebé tancats sense ningú i al pavelló firal, a les sis del matí encara feien pagar 12 euros per entrar, amb segurates a la porta, quan vaig parlar amb un cambrer i em va dir que treballava alli fins a les 7. Vaja rastrero l’organitzador...
Però el pitjor de tot són els “danys col·laterals” que aquesta festa provoca, perquè degut a la zona que ho fan els pubs de la volta, per a no perdre clients, posen la mateixa música penosa (per a mi clar, per a gustos colors) així que tot és el mateix. Total que et toca anar a altres pubs que no estan allí i després resulta que vas al garbeach i tot és “house” i has d’acabar allí per ous a dos locals petits on no cap molta gent i entres com si estiguessis a una llauna de sardines.
Em sembla que l’ajuntament, ja que paguem uns impostos, que algun fi d’any es dignin a fer una festa com deu mana en lloc de destinar-ho tot a tapar forats que ells mateixos han creat amb la seva patètica gestió i a cobrar sous indecents per aquesta patètica gestió. Total que els impostos que pago i a fi d’any no hi ha ni un trist concert per a la gent que no ens agrada el house o la música de fa 40 anys. Però clar així l’ajuntament no només no cal preocupar-se de montar una festa decent, sino que a més guanya una part dels calerons que s’embutxaca el mateix de sempre amb aquesta festa que va començar essent una cosa i que ara ja és un negoci. Que es monti un pub i que tota la gent que vulgui anar que vagi, però que deixi ja d’una vegada de carregar-se l’ambient nocturn d’un poble per al seu benefici personal, amb el beneplàcit dels que li deixen fer i dels que no fan una festa alternativa. Està clar que en aquest poble o t’ha d’agradar la música de fa mil anys o t’ha d’agradar el house aquest d’última generació. Si ets d’una època intermitja o t’agraden altres estils musicals et fas fotre.
Perquè a més molts del pubs van pujar els preus de les consumicions quan tota persona que hagi treballat a un bar sap quan li costa un cubata al propietari. Si ja guanya una pasta enorme no entenc perquè a sobre, a fi d’anys, que se suposa que hi ha més gent encara pugen els preus. És una vergonya, però com som tots una colla de corderets que van allà on va la gent doncs a pagar i a callar. És patètic.

3 comentaris:

  1. Jo vaig trobar a faltar gent coneguda al pavelló firal, gent que potser com tu estan fins als collons de tanta festa de Fernando...
    I sincerament, a mi també em comença a cansar una mica tot lo folclore este. És del tot respectable que facin este tipo d'espectacles, però no cal que s'aferre com si d'un filó d'or es tractés... Em pareix aburrit que cada tres per quatre surti Fernanado amb el Patinando de turno... Lo de la consumició ho vaig trobar adecuat, ja que portavem botellon i ben just vaig demanar dos cubates a dins...
    Però veritablement, ja podrien montar algo més en cara i ulls com fan a Alcalnar, i acontentar a quasibé tota la població i franges d'edat. Inclús van tirar focs d'artifici i fer les campanades tots junts (algo inusual al nostre poble)... Com diu Jan Laporta: QUE N'APRENGUIN!!!

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord. Tu trobes que amb la diferència de població entre Alcanar i la Ràpita i els impostos que paguem que una població bastant més petita tingui recursos i ganes per a fer aquestes coses i que a la Ràpita no tinguin els ous de fer-ho?? No se, a mi em sembla penos.
    Perquè això tens un pavelló firal i el camp de futbol com a festes del poble on pots fer algo més adequat per a uns a un lloc i més per als joves a l'altre, però per a que...

    ResponElimina
  3. El més trist de tot és que aquests locals que han sortit perjudicats no parla ningú perquè la majoria li ha deixat fer alguna festeta d'aquestes al seu local amb els corresponents sucosos beneficis. I així uns tapant als altres al final els que ho paguen són els del poble.
    Perquè ha fet si no recordo malament dos festes a les algues, una o dos no recordo molt bé al cafe del port, una al sarau, etc. per això no es queixen com ho haurien de fer, pero bé per a ells farà si guanyen menys....

    ResponElimina