Benvinguts a l'humil blog que tractarà bàsicament de queixar-se sobre coses que no em semblin bé que vagi veient, tant al nostre poble, como a la societat en general. Aquest blog té cabuda per a gent de tots els colors sempre i quan tingui un respecte per la resta que hi pugui opinar i sense insultar a ningú. La intenció és que sigue un lloc per a debatre diversos temes d'una forma interactiva i educada, ja sigui plantejats per mi o per suggerències de gent que hi pugui entrar.

24 de gen. 2011

POUM

M’ha arribat a les mans el “meravellós” tríptic que fa referència a la participació ciutadana al POUM i els passos que pensen seguir. Hi ha algunes coses si més no sorprenents.
El POUM és el pla d’ordenació urbanística municipal, que segons el tríptic, és l’eina que defineix les línies de creixement i estructuració d’un municipi, amb l’objectiu de garantir-ne un desenvolupament sostenible i millorar-ne la imatge.
Bé, no se quin és el període de temps que ha de passar per a poder modificar-se aquest POUM, però no era més lògic quan va sortir el boom de la construcció preguntar a la ciutadania cap a on volia anar el desenvolupament del poble?? Clar com s’ingressaven barbaritats de diners a l’ajuntament llavors no interessava preguntar a la població. Pot ser la gent hagués preferit que a les afores del poble en direcció Alcanar i Amposta s’haguessin posat algun tipus d’empresa que dones feina estable al poble en lloc de construir mega blocs que estan tots per vendre. Però clar era més sucós el diner que anava entrant al municipi per part dels especuladors i tapava molts de forats “negres” de la gestió de l’ajuntament.
Curiós també que a falta d’un any i escaig per a les eleccions municipals, que ara vulguin saber que n’opina la població quan han estat tota la legislatura fent el que els ha rotat la gana i sense fer cap cas a la gent. Un cop han desgraciat el poble, ara volen que la població faci la feina de tots els “tècnics” de l’ajuntament que cobren per fer aquesta feina.
El tríptic contínua dient que el POUM permetrà dibuixar el futur de Sant Carles tenint en compte:

1. La utilització del sòl considerant la seva naturalesa de recurs natural no renovable.

Ara volen saber que en pensa la gent del sòl?? Després d’inundar el poble amb blocs que no feien falta només per a ingressar diners?? Blocs que molts especuladors s’han fet d’or i han deixat el poble saturat de gent de fora que ve i col·lapsa el poble durant tres mesos. Si almenys els “tècnics” de l’ajuntament haguessin fet les previsions corresponents adequades a l’augment exponencial de la població segons a les zones i fer construir als promotors les infraestructures necessàries per a no col·lapsar el poble. Resulta que han deixat construir dels pisos de Pepo cap amunt (per posar un exemple) i no van adequar el clavegueram a l’augment d’usuaris. Total que des de que s’han anat emplenant els edificis que el clavegueram no dona abast i a les cases de més avall fa un olor que és bastant penós. Però clar, per a que, ja que estaven els carrers aixecats fer la previsió i posar tubs de diàmetres més grans adequats a l’augment. No, és més fàcil haver de tornar a aixecar els carrers (i en van....) per a arreglar-ho o cada dos per tres gastar-se una pasta en aquests camionets desembossadors de cloaques. Amb la llum, telèfon, etc han fet el mateix i ara ja veurem que passa amb l’alta definició i la fibra òptica. I això sense comptar amb el sòl que han “traficat” per aconseguir algunes altres coses del pal jo et dono aquest terreny a canvi de que tu em facis això a l’altre sòl. Total que potser algunes coses han sortit més “barates” però ara no tenim sòl per a oferir a cap empresa.

2. Les necessitats socials i econòmiques del municipi.

No fa falta fer una reunió per a saber que la gent el que vol és feina i una qualitat de vida que ara no tenim. Necessitats econòmiques del municipi. Ara ho volen arreglar, ara que pràcticament no té solució. L’altre dia vaig escoltar que en un ple l’ajuntament ha declarat el poble com a poble turístic. Fent el poble turístic és com pensen arreglar el poble?? Que faran més per a donar feina a la gent en un poble turístic de tres mesos a l’any i dues setmanes a setmana santa i a nadal?? Total que els restaurants i club nàutic han aconseguit el que volien, seguir guanyant només ells i generar els llocs de feina que tots sabem i que la majoria ha estan “blindats”. Això sense comptar que els rapitencs som ciutadans de segona perquè totes les comoditats que apareixen a Catalunya ens arriben amb una diferència brutal respecte a la resta. Que hem de pagar el doble de la resta per a que ens arribin unes comunicacions decents però encara molt inferiors que a les zones més properes a les capitals.
Les necessitats socials que tenim és viure com viuen la resta de catalans i que l’ajuntament es preocupi de que vinguin les empreses a donar-nos feina i no amb una merda de poble turístic on sempre guanyen els mateixos. La seva gran solució per a donar feina al poble ha estat arreglar l’ajuntament i quatre “xapusses” per a tapar boques.

3. La cohesió social i territorial.

No es pot aconseguir mai una cohesió social mentre hi hagi tanta gent sense feina ja que és quan comencen els mal rotllos. Amb grups socials i que es veuen com a enemics entre ells i que fan que la gent els miri malament perquè diuen que venen a robar la feina als de casa. Quan uns guanyen molts de diners i altres no guanyen res. El territorial encara menys quan veus que altres territoris veïns són els que s’emporten totes les adjudicacions i que les empreses es van a posar a les poblacions veïnes. Tot perquè els hi donen millors condicions per a que s’estableixin que aquí. L’excusa de l’ajuntament es que aquí no tenim sòl per a oferir a les empreses. Com n’has de tenir si està ple de blocs?? Com han de venir-te les empreses si no tens un port com deu mana per a que entrin vaixells de més tonellatge, quan no tens una estació ferroviària i quan no tens ni carreteres com deu mana per a que les empreses puguin fabricar i exportar. Si el sòl que està a les afores no està adequat per a que vingui ningú. Però bé, és millor arreglar la marina, fer un museu nàutic i fomentar el turisme per a que vinguin els quatre guiris i els quatre forradets puguin entrar amb el seu iot fins al poble.

4. La protecció del medi ambient i del patrimoni cultural.

Curiós buscar la protecció del medi ambient quan tenim una nuclear a quatre passes, una empresa d’extracció de gas a quatre passes en l’altra direcció i molt a prop també una empresa que extreu petroli i que fa molt poc gairebé provoca una catàstrofe mediambiental amb una fuga de petroli davant del delta. Nosaltres no pintem res en cap d’elles per tant poc es pot fer en quant a medi ambient. I menys si no hi ha previst que hi vingui cap tipus d’indústria ni de fer cap polígon.   
Respecte al patrimoni cultural també és bastant graciós. Sobretot quan veus que fa anys que es promet una biblioteca com deu mana i encara està per a construir, quan veus que un monument històric l’han desgraciat per a posar una oficina de turisme dintre. Jo recomano a la gent que passi per allí i vegi la cagada que han fet perquè no té desperdici. Quan no tens un cinema perquè d’altres han ofert terrenys abans que tu, quan tens una zona habilitada per a fer teatre al mig d’una plaça sense aparcaments, etc.

Que faran ara, si la gent es queixa de l’església nova, enderrocaran l’oficina i restauraran aquest monument antic?? NO.
Si la gent va i es queixa de la gran cagada de l’avinguda dels esports. Una avinguda ampla i bonica que hi havia al poble l’han desgraciada amb aquestes rotondes absurdes que per la seva construcció més que afavorir el tràfic l’embossen. Vaja gràcia li ha degut fer als que van per allí amb autobús o els que van al mercadona amb els camions a descarregar productes. Que apart s’han carregat tota la circulació del voltant. A més de que estèticament són horribles. Les trauran i ho deixaran com estava?? NO.
La cagada del carrer de les escoles, que a algun “il·luminat” se li va ocórrer la brillant idea de que un trosset no es pot circular i has d’anar a dreta o esquerra. Algú li veu sentit a la xorrada aquesta?? Allò ho han fet per a que la gent d’aquell tros de carrer tingui aparcament davant de casa?? Perquè és l’única explicació lògica que li veig. Lògica fins a cert punt perquè a 25 metres tenen un pàrquing on estava la plaça de bous. M’agradaria que si algú sap perquè em digues quin sentit té. Però ho trauran si la gent és queixa?? No se.
Hi ha mil coses, com ara la cagada per a que no entrin les caravanes, la marina en si, el mercat, etc. Però tot ja està fet, ara el que el poble amb la seva opinió pugui modificar ja és massa tard, però almenys tindran l’excusa de que ho van preguntar el que faran aquest darrer any de legislatura, per a rentar la cara i fer un rentat de memòria del que han fet els anys anteriors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada