Benvinguts a l'humil blog que tractarà bàsicament de queixar-se sobre coses que no em semblin bé que vagi veient, tant al nostre poble, como a la societat en general. Aquest blog té cabuda per a gent de tots els colors sempre i quan tingui un respecte per la resta que hi pugui opinar i sense insultar a ningú. La intenció és que sigue un lloc per a debatre diversos temes d'una forma interactiva i educada, ja sigui plantejats per mi o per suggerències de gent que hi pugui entrar.

17 de gen. 2011

Visca els tunisians.

Aquests darrers dies s’ha viscut a Tunísia una rebel·lió popular contra un president, més dictador que president, que es quedava amb la majoria de beneficis que generava el pais i que controlava el govern amb un estil més propi de les dictadures de temps passats (sense cap dret ni per a la població, mitjans, etc.,) llevant tota llibertat que ha de tenir un individu o un país. Doncs bé, fins que la població va dir prou i ha aconseguit que aquest malparit marxi del seu país i amb l’esperança per a aquestos de que les coses poc a poc vagin a millor. El títol que diu visca aquesta gent que ho ha aconseguit és perquè han tingut els suficients collons per a fer-ho i el suficient cervell per a adonar-se’n de la total injustícia i fer alguna cosa.
Ho dic bàsicament per una comparació amb el país de paletos on estem vivint i ho dic evidentment a l’hora de comparar-ho amb la monarquia que tenim en aquest país. Perque em fan molta gràcia tota la colla de paletos que aplaudeixen al rei i que xiulen als representants del govern en les desfilades. Apart de tota la gent i mitjans que cada cop que es parla del rei es corren de gust fent un exercici de paletisme brutal. A diferència de la població de Tunísia, en canvi, segueixen recolzant aquesta família de sangoneres que es la família reial i que no serveix per a res. Tota aquesta gent que va a fer-los fotos i a rebre’ls allà on van al rei i a la seva família i que no se n’adonen que se’n riuen a la cara.
Hi haurà els que diran que gràcies a la seva actuació en un passat tenim la democràcia que tenim ara. Pot ser, no negaré que la seva actuació se suposa que va ser decisiva. Dic se suposa perquè total el que van fer bàsicament és vindre de l’exili per a fer “l’àrdua” feina de posar-se al capdavant d’un país. Però em sembla que ja el país li ha pagat amb escreix el que va fer fa 30 anys, jo almenys crec que amb els diners que li han donat des de llavors com es diu per aquí “ja han pagat a l’amo”.
Resulta que en temps de crisis qualsevol retallada que es produeix per part del govern s’interpreta com una barbaritat i que se’n riuen de la població. Tots aquests mitjans de la dreta asquerosos que nomes fan que criticar el que fa el govern sense donar cap solució real als problemes que s’intenten resoldre, que ara suposadament vetllen tant per la població. Ara que estan a l’oposició clar, perquè si per desgràcia guanyen les pròximes ja veurem les solucions que aportarà la dreta de restriccions i de privatitzacions per a que la població surti de la crisis. Però clar ara des de l’oposició tot està mal fet i ells ho farien millor, però sense aportar cap solució real. El que sol fer l’oposició vaja. Però en canvi tota aquesta colla d’hipòcrites al rei no els hi toquis, que es tornen bojos...Ho dic perquè he vist algunes dades del que ens costa al país i m’he esgarrifat però clar no només no els hi retallen sinó que es de les poques coses que no s’han congelat.
Algunes dades com ara:
Segons la constitució el rei rep dels pressupostos de l’estat una quantitat global per a sustentament de la seva família i casa a administrar lliurement per a 2010 de 8.896.920 euros. De moment la cosa ja es bastant sagnant, però la cosa continua.
No només rep aquests gairebé 9 milions d’euros sinó que a més hi ha una sèrie de gastos que no paga i que estan amagats als pressupostos. Com ara les despeses provocades per 127 funcionaris i 8 treballadors eventuals que suposen una despesa de 6.209.130, als quals se’ls hauria de sumar una altra partida de 321.640 euros per a despeses corrents. Total per anar agrupant una suma de 6.530.770 euros en aquesta partida.
Però es que la cosa no s’acaba aquí, perquè a més de tots aquests números els viatgets que fan a l’estranger no els paguen de la seva “assignació anual” no. Els viatgets a l’estranger els abona el ministeri de l’interior. Total que tenen una partida de 415.040 euros que habitualment per viatgets inesperats solen variar d’uns 33.000 euros més.
Clar la gent podia pensar que la cosa acaba aquí, però no, suma i sigue!!
Perquè el rei d’espanya tampoc abona la conservació de les residencies de la família (Zarzuela, Marivent i monestir de l’Escorial), propietats de patrimoni nacional i de les que disfruten ells “pel morro” i que aquestes despeses depenen del ministeri de la presidència. Aquest any passat per a “manteniment i rehabilitació de palaus” es van pressupostar 17.9 milions d’euros.
I per acabar (ara ja si) el ministeri de l’interior retribueix als agents encarregats de la seguretat de la família reial i Economia i Hisenda assumeix els gastos de cotxes oficials i xofers. Les xifres d’aquesta última despesa ni surten.
Així doncs, per a resumir-ho tot en un total aproximat (perquè hi ha coses que no surten però que també es paguen i voldria veure els impostos que paguen) el rei i la seva família, ens costa als espanyols 33.775.730 euros CADA ANY, sense comptar seguretat personal i cotxes que no sortien, a més de despeses allà on van de vacancetes clar.
Però el més patètic de tot és quan surten ell i son fill (la futura sangonera si no fa res ningú) amb els uniformes militars carregats d’estrelles i de quadradets de colors. De totes aquestes medalles i quadradets també cobren. Resulta que els militars de veritat que es juguen la vida cada dia quan van a les missions els han de matar per a que les seves famílies rebin les medalles i cobrin una paga ínfima per la seva vida, mentre que les dos sangoneres les porten i no han fet ni la mili. A quina guerra o missió de defensa han anat cap dels dos per a tenir aquest reconeixement?? És lamentable i encara els van aplaudint quan surten a les desfilades.
Però clar són diners ben invertits per tindre a una persona que no fa res per al país més que viatjar aquí i allà, anar a inaugurar coses i tocar-se els ous la resta del dia. Està molt bé, i després encara la gran majoria del país l’aplaudeix per allà on va i el defensen en qualsevol tertúlia o qualsevol comentari a peu de carrer. Si a aquests milions els suméssim els impostos corresponents, més els impostos que haurien de recaptar de les famílies milionàries, igual que ara miren cap a una altra banda potser el país no estaria tant malament i no haurien d’apujar els impostos als mateixos de sempre. Perquè en aquesta crisis els rics s’estan fent més rics i els pobres més pobres i a més els augmenten els impostos...molt bé cracks!!!
Em fa gràcia quan parlen de els diferents mons i que se suposa que nosaltres estem al primer món,però en molts casos hi ha tant de burro que hauríem d’estar al tercer. Visca els tunisians que amb menys recursos i més pobresa són extremadament més intel·ligents que molts dels espanyols i són capaços de demanar el que és d’ells, que aquí encara els aplaudim per fotre’ns el pel. Un exemple més del paletos que són que no té cap relació però és que em vaig quedar flipat. L’altre dia fent zàping veig a intereconomia lo famós programa ple de fascistes “el gato al agua” que feien un programa especial a Galicia. Doncs bé, allí sortia MARIO CONDE rajant del govern i dient-los de tot i els paletos gallecs que omplien el pavelló aplaudint-lo!! Que aquest tio hauria d’estar a la presó per robar!! I encara li donen feina a la tele...no si al final resultarà que tenim el que ens mereixem...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada