Benvinguts a l'humil blog que tractarà bàsicament de queixar-se sobre coses que no em semblin bé que vagi veient, tant al nostre poble, como a la societat en general. Aquest blog té cabuda per a gent de tots els colors sempre i quan tingui un respecte per la resta que hi pugui opinar i sense insultar a ningú. La intenció és que sigue un lloc per a debatre diversos temes d'una forma interactiva i educada, ja sigui plantejats per mi o per suggerències de gent que hi pugui entrar.

2 de jul. 2011

Carros i carretes.

Primer que res comentar una de les noves brillants idees de l’ajuntament. Ja fa temps que la baixada del Juanito hauria de ser peatonal, tancar al tràfic comú i fer només accessible al veïnat, tant la baixada del Juanito com la pujada des de l’altre cantó per la pujada del restaurant les palmeres. Però clar si ho fan perjudiquen a tots dos restaurants perquè així els comodons dels turistes no poden aparcar davant mateix d’aquestos. Per a a afavorir a tots dos resulta que s’han de putejar tota la gent que viu per aquella zona. Però és que a més hi ha discriminació amb tots dos carrers. A la baixada, per a que els que viuen allí no hagin de pegar tota la volta, els deixen pujar per un carrer que hauria de ser només de baixada. A més van tindre la brillant idea per afavorir-los, de deixar aparcar només a una part del carrer i de fer una vorera a l’encreuament de l’amplada dels cotxes que poden aparcar allí. Si vens de la part d’Alcanar i vols anar al Juanito (per situar, també pots anar a casa com és el meu cas), hi ha moltes dificultats per a girar perquè els que pugen pel carrer deixen molt poc espai per al gir. Total que en lloc de fer tots dos carrers peatonals, encara entorpeixen més la circulació i dificulten molt més l’aparcament dels veïns de la zona. Al final, sumant què la gent va a la platja i vol aparcar davant mateix i que cada fi de setmana hi ha bodes al final és pràcticament impossible aparcar la gent que hi viu allí (a més dels inconvenients acústics de la matinada, a més de veure com tots hem hagut de reciclar i ells tenen contenidors particulars i que a la matinada passa el camió de la brossa i tothom que ha passat pel passeig suposo que haurà vist contenidors verds al mig del passeig, que bonic eh?). Doncs bé, la última ha estat eliminar una zona d’aparcaments que hi havia a un solar abandonat, on aquesta setmana han llevat l’entrador i han posat una vorera novament (cosa que els ha costat una setmana sencera a la brigada, per a fer 3 metres de vorera). Desconec si els propietaris del solar es volen fer la casa allà (ho dubto perquè no es veu moviment) o que ha passat. Però si el motiu era econòmic no calia més que asseure’s a parlar l’ajuntament i els restaurants que saturen de cotxes la zona per a arribar a un acord. Al final el que està clar és que els perjudicats com sempre són els que h viuen allà per a que els de sempre es lucrin amb el turisme i que de pagar pel pàrquing ni parlar-ne.
Però bé canviant de tema avui la cosa va de la plaça de bous. A mi dir per davant que em dona igual perquè jo no vaig als bous, però aquests dies com que tinc família que si que va als bous he escoltat algunes coses al respecte de la plaça bastant lamentables. Fins aquest any tu t’apuntaves el teu carro per a la plaça de bous i no hi havia prou lloc per als carros. Total, que si no t’entrava aquell any, almenys sabies que l’any vinent entraves segur a la plaça i que tant tu com la teva família entraves segur i així podies muntar la bastida darrere per a que hi pogués cabre més gent. Ara per aquest any es veu que algun amiguet de l’ajuntament es devia quedar fora de la plaça i les coses han canviat notablement. Ara resulta que “suposadament” per a que tots siguin iguals, s’ha decidit que entraran tots a la plaça i que faran dos files de carros fins que s’acabin i després carretes i que al darrere també es podran posar les bastides.
Però resulta que en lloc de no perjudicar ningú i fer les coses bé l’han cagat més que abans. Perquè si volien fer-ho així, el més normal era començar l’any vinent de zero, no perjudicar a uns i afavorir els altres. Perquè el més normal era tornar els diners als carros apuntats que no entraven aquest any i començar de nou l’any vinent. Dic el més normal perquè així hi hauria igualtat, no perquè aquesta solució recaptatòria em sembli bé. Ara per a l’any vinent hauràs de pagar pel carro o carreta i després a més per la bastida del darrera. Però és que a mes això no t’assegura que entris i a més et pot tocar un carro a primera o segona fila a un lloc de la plaça i la bastida si t’entra a l’altra punta.
Però dic que no són tots iguals perquè ara per no tornar els diners, resulta que els que l’any passat es van quedar sense lloc a la plaça i amb aquest any segura, resulta que és molt possible que els coincidirà el seu carro de primera fila, amb un carro o carreta d’aquest any que es quedava fora al darrere. Llavors no es podrà posar la bastida perquè li ocuparà quest carro el lloc. Molt bé!!! Ara tota aquesta gent que ja tenia els plans fets i les famílies preparades (moltes vegades n’hi ha més d’una, a la meva en concret més de 20) per aquest any es troben que igual com a molt poden posar un carro on caben quatre gats. Tot per no tornar els diners del carro als que no entraven aquest any i que si que ho havien fet l’anterior. Aquesta gent que aquest any s’ha quedat fora i que l’any passat van entrar, mentre la meva família i moltes més van acceptar les regles del joc i es van quedar sense carro, no han tingut el mateix fair-play i l’ajuntament per a no perjudicar a aquestos ha creat un greuge comparatiu amb els que van respectar les normes l’any passat. Lamentable.
Però és que a més van començar el sorteig d’ahir dient que el de primera fila tenia preferència per a posar la bastida, però “casualment” van rectificar i van dir que es faria a sorteig qui posaria la bastida al darrere.
Més malament no es pot fer. Ara per a l’any que ve, la gent pagarà per posar una bastida, que hi cap més gent i el carro al magatzem, llavors tornaran a faltar carros. Perquè, per a que pagar per carro i carreta (estic parlant de les famílies que posaven el carro més que res per assegurar la bastida darrere, els que van a torejar seguiran posant el carro clar) si no t’assegura poder posar la bastida darrere?? Pagues per la bastida i punt.
El tema de la plaça de bous ja tenia algunes coses curioses. Com ara molta gent que entrava tots els anys a la plaça perquè “tenia molta sort” a l’hora d’agafar el número o que després a la plaça misteriosament sempre estaven a punt amb la bastida i sempre trobaven lloc de seguida amb gent que no posava bastida al darrere del carro. “Casualment” sempre hi havia algú de l’organització que només posaves el carro ja et preguntaven si en posaves. Però és que avui m’he quedat flipat quan m’han dit que ahir es va dir que a partir d’ara les penyes que es posaven al mig de la plaça pagarien també. Com?? Així les penyes que estaven al mig de la plaça, en llocs privilegiats i on “casualment” sempre hi havia algú de la junta o l’ajuntament berenant, aquests no pagaven un duro mentre la gent que posava un carret de merda on no cap gairebé ningú pagaven més de 30 euros?? És flipant la veritat. Espero que a partir d’ara qualsevol penya o associació del poble tingui l’opció pagant de poder estar al mig de la plaça, perquè si segueixen les mateixes penyes si que se’ls veurà massa el llautó.
Aquest tipus de coses que te’n vas adonant i són les coses que donen més vergonya aliena de la classe de maniobres fosques que es realitzen en aquest poble...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada