Benvinguts a l'humil blog que tractarà bàsicament de queixar-se sobre coses que no em semblin bé que vagi veient, tant al nostre poble, como a la societat en general. Aquest blog té cabuda per a gent de tots els colors sempre i quan tingui un respecte per la resta que hi pugui opinar i sense insultar a ningú. La intenció és que sigue un lloc per a debatre diversos temes d'una forma interactiva i educada, ja sigui plantejats per mi o per suggerències de gent que hi pugui entrar.

20 de jul. 2011

Més del mateix.

Avui ha arribat a les meves mans un prospecte d’estos de festes del poble. Una de les poques coses bones que he vist ha estat en portada el cartell guanyador del meu amic Juan Jose Portero, alies Kanjo, encara que el dels darrers anys tampoc estava malament (eh Malio??)...jeje. La veritat és que si el compares amb el de l’any passat poques coses més hi ha per afegir, suposo que han agafat el de l’any passat i han mirat on podien posar més bous i au perquè poques novetats s’han inclòs.
Per a començar he vist la foto de la reina de festes i la de la pubilla. Trobo que comença a ser hora de que agafen una edat al mig entre les dames i les pubilles i només en facin un grup, com fan a molts llocs, perquè cada vegada són més xiquetes les dames. Suposo que més d’una no podrà utilitzar ni un val per a les consumicions nocturnes perquè no té ni edat de beure. A més, seria millor per al dia del pregó i tal perquè no s’haurà d’esperar tant de temps per a acabar l’acte i no s’hauria d’esperar la gent tanta estona entre la multitud i la calor que fa per a veure els focs, el que realment va la gent a veure.
Després m’ha sorprès quan he vist qui farà el pregó de festes. Només el podia escollir un membre de CiU a un sacerdot per a fer un pregó. Un sacerdot que, casualitats de la vida és germà de l’amo del poble, el senyor Fernando. Resulta que segons el prospecte de festes s’ha escollit a mossèn Carlos perquè aquest any compleix 25 anys des de la seva ordenació i perquè aquest anys segons ell mateix hi ha un esdeveniment molt important, la jornada mundial de la Joventut Madrid 2011 i que abans de anar cap a Madrid molts vindran al poble. La veritat m’he quedat flipant.
Des de quan una professió que ha estat relacionada amb la dreta sempre i que es van creuar de braços durant totes les èpoques històriques davant dels dictadors i dels assassins històrics només per mantindre els privilegis i riqueses és una professió honorable?? Una professió on la seva “empresa” se les dona de generosa i de treballar per a millorar la vida de la gent i dels nens i permet que aquests es morin de gana quan els “directors de l’empresa” estan forrats en or i viuen en l’abundància i en la recaptació indecent mentre els seus feligresos es moren de gana?? Clar, és que si venien les riqueses i les donaven a la gent com seguirien mantenint el seu ritme de vida. Si llavors les regions on més s’aprofiten de la fe perquè no tenen res llavors podrien escolaritzar-se i veure la realitat del que és l’església. M’indigna profundament que un treballador de la empresa anomenada església catòlica faci el pregó del meu poble com una persona honorable. Em dona igual que sigui rapitenc. Si hagués intentat lluitar des de dintre per a canviar l’església i modernitzar-la i acabar amb les injustícies encara seria acceptable però no ha fet més que acotxar el cap i fer el que manen els caps de l’empresa.
Una església que l’altre dia vaig veure un reportatge que parlava de la organització d’aquesta trobada mundial que s’omple la boca mossèn Carlos i resulta que estan poc més que esclavitzant al voluntariat pagant-los amb un bocadillo per a dinar i aprofitant que els tenen la bola menjada. Aquesta és l’empresa la qual permetran que un treballador seu faci el pregó de festes, una empresa milionària que s’aprofita de la bona fe dels seus feligresos. Quina vergonya.
Però bé canviant de tema. És igualet que el de l’any passat però amb més bous. Llavors se m’ha ocorregut mirar qui era el regidor de festes i ja ho he vist més clar. Pensava que el senyor Masdeu havia dit que volia modernitzar el poble i les seves institucions però veien al regidor no m’estranya que anem cap enrere respecte a unes festes més modernes i més pensades per a la majoria. Resulta que el regidor és un entusiasta dels bous i un dels que va sortir a les teles i tal a defensar la tradició. Com havíem d’esperar la gent que no ens agraden que se’ns tingues en compte a l’hora de pensar en les festes. El pitjor de tot és que en un principi serà durant els pròxims quatre anys.
El que m’ha sorprès també és veure com aquest any ni es dignen a fer un trist concert el primer dia de festes. Si no t’agrada la música dels dj dels futbol (pagant 15 e l’entrada) et fas fotre. És curiós perquè al programa de festes he vist que hi havia uns asteriscs que diuen que està pagat per l’ajuntament o una part almenys algun acte, però no he vist cap asterisc ni als bous ni a les orquestres. És que no ho paga l’ajuntament?? Algun dia a veure si expliquen quant costen aquests actes que es mengen gran part del programa de festes i que possiblement amb aquests diners es podrien arreglar moltes coses de cara a portar algun grupet decent almenys per a un dia.
Em sorprèn també que es patrocinin la majoria d’actes de associacions i que tots els actes que realitza l’eixam els ha de muntar sense cap tipus de subvenció quan són els que munten algun acte que és dels més entretinguts i que a sobre ni els deixen fer-ho a l’hora que tocaria. Com per exemple els cotxes locos que si els fessin un parell d’hores més tard serien molt més agradables i sense el ple sol de migdia. Però es veu que han canviat els organitzadors però no les idees.
Però bé, al final resulta que tots els diners se’n van per als bous i ball majoritàriament i el jovent del que diuen al programa que s’ha fet pensant en ells també ni rastre. Si hi ha algo interessant a l’hora d’aprofitar una mica la nit és perquè algun local ha decidit muntar alguna cosa no perquè l’ajuntament hagi tingut la deferència. Encara que hi ha la persona de sempre que vol aprofitar-ho per a lucrar-se (concretament a 15e entrada i 18 a taquilla), la majoria d’aquests locals ho fan de forma gratuïta.
No demano que portin a grups punters que cobren milionades però algun grupet decent hi haurà per a fer algun concertillo encara que sigue el matadero no?? Encara que siguin grups del poble i de les voltes.
Al final, com tots els anys, si no t’agraden els bous pots anar a algun acte esporàdic algun dia, però majoritàriament les festes són anar per la nit a algun local si t’agrada “l’oferta del dia” i la resta del dia descansar o anar a la platja, cosa que pots fer qualsevol cap de setmana que no hi hagi festes.
Gràcies al senyor alcalde i al senyor regidor de festes i equip de treball per fer les mateixes festes que l’any passat però amb més bous encara. Bé si que han innovat, que aquest any ve flippy el de l’hormiguero....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada