Benvinguts a l'humil blog que tractarà bàsicament de queixar-se sobre coses que no em semblin bé que vagi veient, tant al nostre poble, como a la societat en general. Aquest blog té cabuda per a gent de tots els colors sempre i quan tingui un respecte per la resta que hi pugui opinar i sense insultar a ningú. La intenció és que sigue un lloc per a debatre diversos temes d'una forma interactiva i educada, ja sigui plantejats per mi o per suggerències de gent que hi pugui entrar.

13 de juny 2011

Diferents amos, mateixa policia patètica.

Primer que res no entenc perquè cada dos per tres la policia local ha d'anar canviant de cotxe. Avui he vist dos cotxes nous, quant els que tenien abans ni havien tingut cap accident ni se'ls veia cap averia. No entenc si diuen que no hi ha un duro perquè cada molt poc temps han de anar amb cotxes nous i motos noves. Els dona vergonya anar amb un cotxe de mes de dos anys??
Però el tema principal és per la passivitat amb la que tracten els problemes que hi ha al poble. Des de fa un parell de dies, pel poble van una “quadrilla” de gitanos romanesos que van per les cases demanant i a la que alguna persona està despistada es colen dintre de casa i li foten tot el que poden.
Fins on jo tinc entès, en aquest poble està prohibida la venta ambulant i demanar diners porta a porta als habitants d’aquest poble. Però es veu que la policia local es fa molt la valenta amb els pobres africans que venen cds pel mercat i els del top manta que no fan mal a ningú ni roben a ningú.
Però amb aquests altres no són tant valents. Aquesta tarda “l’esquadró” han muntat la seva base d’operacions molt a prop de casa meva a l’Avinguda Codonyol (carrer botiga Barceló) amb un cotxe blanc i una furgoneta, tots dos matrícula Jaen. Doncs bé quan tornava de jugar a basquet estaven dues patrulles de la policia local, amb els seus flamants cotxes nous. Hi havia 4 policies registrant els cotxes i denunciant-los. Doncs bé he anat a dutxar-me i a fer un parell de coses i hora i mitja després encara estava la policia al mateix lloc. Ja havien acabat de denunciar-los i estaven tots 4 mirant-se amb els braços creuats sense fer res. He passat dues vegades amb el cotxe i igual que els topmanta se’n van corrents per por, aquestos estaven rient mentre la policia els denunciava. I mentre els estaven escorcollant i denunciant uns quants d’ells anaven per les cases demanant diners a la gent davant mateix dels seus nassos sense que la policia hagi tingut els pebrots de fer res. No ho veien que estaven demanant per les cases?? Si però miraven cap a l’altra banda. Lamentable.
Després han vingut els que faltaven per al duro. Els competents mossos d’esquadra. Però aquests són  tant treballadors que ni s’han dignat a baixar del cotxe, han preguntat que passava des de dintre i en dos minuts ja havien marxat. Total que els mossos han passat olímpicament i la policia ha fet el paripe de cara a la galeria i més o menys s’han quedat igual, perquè la denuncia si esperen cobrar-la van llestos.
Total, que més de dos hores després, els competents policies locals han decidit marxar i s’han quedat tots aquestos a la seva base d’operacions i tots ells anant de dos en dos pel barri controlant les cases que hi havia gent o no i a veure on poden entrar i altres amb els cotxes tornant-s’hi pegant voltes i vigilant les cases.
Després entraran a robar i quan trucaràs a la policia tot seran preguntes com si no sabessin de que va el tema, quan hauran tingut la oportunitat de fer-los fora durant hores, i encara et donarà la sensació com si hagués estat culpa teva per no parar el compte suficient. Ho dic per experiència perquè em van entrar a robar al xalet fa un parell d’estius i vaig anar a fer la denuncia a la caserna de la guàrdia civil i em va preguntar fins a 5 vegades si estava segur que no m’havia deixat jo la porta oberta.
Aquesta és la policia que s’han omplert les boques durant les eleccions assegurant a la gent que millorarien la policia i que augmentaria la seguretat ciutadana. Ui si, ha augmentat tant que aquesta nit em toca quedar vigilant que no m’entrin a robar a casa mentre que la policia s’estarà tocant els collons.
Perquè des de que han marxat les patrulles semblen els lladres els policies perquè estan voltant amb els cotxes controlant les cases i els que haurien de vigilar estan passejant per zones de poc perill. Ni han passat més des de fa ja més d’una hora, no sigui cosa que els enxampin robant i hagin de treballar una mica. I si ja no passen ara, encara menys a la nit clar. La nit en la qual haurien d’estar més alerta que mai i posar més vigilància donat el perill evident de robatoris esperem que no entrin a cap casa, perquè si hem d’esperar que els eficients i treballadors policies locals evitin cap robatori ho tenim magre...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada