Benvinguts a l'humil blog que tractarà bàsicament de queixar-se sobre coses que no em semblin bé que vagi veient, tant al nostre poble, como a la societat en general. Aquest blog té cabuda per a gent de tots els colors sempre i quan tingui un respecte per la resta que hi pugui opinar i sense insultar a ningú. La intenció és que sigue un lloc per a debatre diversos temes d'una forma interactiva i educada, ja sigui plantejats per mi o per suggerències de gent que hi pugui entrar.

6 de des. 2010

L’Església Nova.

Tots els dies passo per davant i a mesura que va avançant l’obra cada cop em fa més mal a la vista.
Per a començar, suposo que l’obra la deu fer “l’arquitecte oficial” de l’ajuntament. És a dir, el que sempre li donen totes les obres (que el seu pare va formar part de l’ajuntament durant bastants anys) i que de forma absurda li segueixen atribuint totes les obres municipals “per decret” cagada rere cagada. Dic suposo perquè he mirat bastants vegades els cartells que hi ha penjats i on l’arquitecte no surt a cap banda. Suposo que deu ser per ridícul professional, per a que no es vegi que es sempre el mateix encara que facin els habituals “concursos d’adjudicació” on normalment l’amic de l’ajuntament ja comença a fer el projecte abans d’acabar el concurs. Tampoc surt per vergonya professional per la cagada que ha fet a l’Església, Nova ja que és una publicitat negativa brutal, perquè el crack s’ha cobert de glòria.
Però bé l’arquitecte al final és un manat i fa un projecte seguint unes directrius del “meravellós” ajuntament que tenim. Veient el que posa al cartell que hi ha penjat, està clar que s’han valgut d’un element històric per a pagar-se un edifici nou al poble, l’oficina de turisme.
Tots sabem que l’església nova estava feta pols, per tant s’havia de prendre mesures i hi havia dues opcions. O bé es restaurava o bé s’havia d’enderrocar i aprofitar l’espai d’alguna forma. Doncs bé, l’ajuntament ha decidit fer una mica de les dos coses, pel simple fet d’obtenir la subvenció per a la restauració.
Perquè si la gent s’ha fixat, allí han posat un edifici nou i modern dintre de l’església nova i resulta que queda com una patada al cul. Perquè si vols restaurar l’església ho fas com deu mana i sense posar cap edifici dintre. Es fa la restauració interior i exterior de murs i sostre i es deixa com edifici històric i ja està. No era tan difícil, sempre i quan vulguis mantindre l’emblemàtic edifici.
Perquè per voler fer les dos coses han fet la gran cagada. D’altra banda, si el que vols es posar un edifici nou doncs has d’enderrocar l’església i fer un edifici nou que puguis aprofitar l’espai al 100%.
A la plaça per als metres quadrats que hi ha i les alçades que es poden construir pots fer un munt de coses. He llegit al cartell que s’ha de fer una oficina de turisme (el típic de sempre, al final les solucions són sempre el turisme quan està comprovat que només és bo per a uns quants). No se, allí hi havia espai per a fer un edifici amb més utilitat. Per a començar, s’hagués pogut mantenir l’idea de fer l’oficina i a les plantes superiors fer per exemple, un museu amb obres dels artistes locals. Un centre per a la memòria històrica, amb fotos antigues i actuals de com ha anat evolucionant la història local. S’hagués pogut fer un centre obert per als crios, inclús un espai per a posar a la policia local com deu mana i no embotits com una botifarra a l’ajuntament. Hi havia mil possibles usos, inclús l’opció més barata de enderrocar l’església i fer un parc com deu mana per als crios.
Però no, al final l’opció ha estat deixar la fatxada exterior i posar un edifici mastodòntic en quant a alçada per a que els quatre guiris puguin vindre a informar-se d’on tenen que anar. No entenc l’ús que se’n vol fer perquè per a posar una oficina de turisme no es necessita tant d’edifici com s’ha construït i la cagada que han fotut.
Quan vinguin la gent de fora fliparan en colors quan veuran un edifici totalment modern dintre de quatre parets amb una passada d’anys. A veure qui és el guapo que li explica a un guiri que s’ha fet per a que l’edifici de dintre no surti tan car per a l’ajuntament i no li cau la cara de vergonya al explicar-ho. És la imatge que estan disposats a donar a la gent de fora (i de les rodalies, els ampostins, canareus i tal es deuen estar  partint la caixa amb aquesta cagada), som tan patètics que per a que ens surti una mica més barata l’oficina de turisme ens carreguem un edifici històric del poble.
És molt ridícul la veritat, algun dia suposo que algun dels responsables explicarà com se’ls va ocórrer la “brillant” idea de carregar-se un edifici històric per a posar una oficina de turisme a dintre. Increïble.
Tinc ganes de veure també, el que h posat la pasta, quan vingui a veure l’obra acabada i vegi que l’han timat. Encara que aquestos tenen la cara folrada, tallarà la cinteta a dinar de gorra i cap a casa....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada