Benvinguts a l'humil blog que tractarà bàsicament de queixar-se sobre coses que no em semblin bé que vagi veient, tant al nostre poble, como a la societat en general. Aquest blog té cabuda per a gent de tots els colors sempre i quan tingui un respecte per la resta que hi pugui opinar i sense insultar a ningú. La intenció és que sigue un lloc per a debatre diversos temes d'una forma interactiva i educada, ja sigui plantejats per mi o per suggerències de gent que hi pugui entrar.

10 de nov. 2010

Quina societat més paleta II

La primera part parlava exclusivament del papa nazi de Roma i del que ens costaria portar-lo per a res.
En aquesta segona part entra també la institució que m’indigna tant com la de l’església i és la monarquia. Ambdues institucions es van reunir a la mateixa ciutat amb tots els gastos que comporten i van vindre el primer a “llegir-nos la cartilla” i els segons a donar-li les gràcies al papa nazi per venir. No entenc com podem gastar els diners que han gastat per a que vingui un tio a donar-nos lliçons de com ens hem de comportar i de com hem de viure al nostre país quan segurament és el menys indicat per a parlar, perquè són un país en un territori robat als del costat i que no són precisament un exemple de comportament, començant per l’hermetisme de la església que defensen, anclats ideològicament a la època medieval encara i acabant per la indignant gestió de recursos propis per al seu benestar personal en lloc de fer-ho per als seus “fidels”.
Però més enllà de les dues institucions en si, que mereixen un anàlisis en profunditat que ara no puc fer, hi ha algunes xifres que són significatives.


Xifres increïbles no?? El que ha arribat a fer l’arquebisbat pel nazi aquest i el poc que fa per la gent que s’està morint de gana no?? No són la mateixa institució?? Encara se li ha de pagar amb fons de l’arquebisbat d’aquí a Catalunya?? No se la veritat és que són dades que fan posar els pels de punta de veure quina quantitat de gent tan gran té els sants nassos d’anar a adorar al malparit aquest.
Això sense comptar les enormes molèsties dels que hi viuen a la zona i que han estat tractats com a delinqüents aquests dies havent d’ensenyar, documentacions, contractes del pis per confirmar que vivien allí, etc. El que no entenc és que vaig escoltar no recordo on que els balcons que donaven al recorregut es llogaven per mil euros i vaig pensar, als que hi viuen els posen mil traves, com han de llogar els balcons??
Després resulta que el tio va i passa a 70 km per hora i la gent que fa hores que està allí plantada esperant no el veu ni passar tampoc. No se senyor nazinger, ja que comporta tota la despesa que ha comportat, tan difícil seria matinar una mica més i anar amb el cotxe una mica més lent?? Que no era un recorregut que feia a peu, que anava en cotxe coi!! Es veu que les festes que es peguen per la nit els deixen massa baldats, perquè tots sabem que l’abstinència és per als capellans de classe baixa, per dir-ho d’alguna manera.
Però el més preocupant no és que s’hagin gastat uns diners o uns altres. El més preocupant són les imatges del munt de gent que ha vingut a Barcelona aquest dia per a veure a nazinger. Jo em pensava que això de l’església cada cop anava a menys però pel que he vist per la tele em preocupa realment, la nombrosa assistència de gent que ha recorregut una passada de quilometres per a estar darrere d’una tanca i veure’l passar amb el cotxe a 70 km/h. Increïble, ja no només per la gent gran, el més sorprenent és la capacitat d’abducció que té l’església sobre la gent jove i la cantera que està creant la dreta per al futur.
Jo pensava que les famílies de la dreta eren religioses però no m’esperava que els fills tinguessin la bola tant menjada la veritat. Diferents entrevistes a gent jove de diferents mitjans que reflexaven la cantera de les joventuts del PP i que deien exactament el mateix que els grans, estaven tallats del mateix patró, amb els mateixos looks i vestimentes. És molt fort veure a un xaval de 15 anys parlar del papa amb la convicció que ho feien, la manera d’expressar-se a l’hora de parlar de tot el que l’església rebutja amb una cara d’odi i de fàstic que em va indignar bastant. Perquè jo pensava que l’església anava perdent terreny i que ja era una cosa més de la gent gran i que en un període relativament curt de temps els que tenen de 40 cap avall que eren bastant més laics i que això suposaria que l’educació dels fills acabaria o debilitaria molt a l’església.
Però després del que ha passat aquests dies, per desgràcia, m’he adonat que un cop passes la barrera de Catalunya, a la resta del país els raros som els que passem de la institució i que per desgràcia la dreta extrema esta revifant i que els darrers anys es presenten negres de debò amb una extrema dreta al poder. Aquesta gentussa, en l’ultima enquesta d’intenció de vot supera en 8 punts a la formació de Zapatero, així que a no ser que canviï molt d’aquí a les eleccions, estem apanyats.
Aquest cap de setmana ha estat asqueros veure que una ciutat com Barcelona, suposadament cosmopolita i lliberal, transformar-se en un cau d’intolerants i de convertir-se en un focus d’epidemia feixista de la extrema dreta. El pitjor de tot és que com diu la frase feta: hem fet de puta i a sobre hem hagut de posar el llit. Gastar-nos una pasta enorme per a que vinguin les forces de dretes a criticar-nos als catalans i a aprofitar per criticar al govern, a més de que per a que vingui un nazi a dir-nos com hem d’organitzar el país ha estat més que lamentable.
I la societat paleta que tenim aplaudint-los a mesura que passaven, igual que aplaudeixen al rei i la seva família de sangoneres.....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada