Benvinguts a l'humil blog que tractarà bàsicament de queixar-se sobre coses que no em semblin bé que vagi veient, tant al nostre poble, como a la societat en general. Aquest blog té cabuda per a gent de tots els colors sempre i quan tingui un respecte per la resta que hi pugui opinar i sense insultar a ningú. La intenció és que sigue un lloc per a debatre diversos temes d'una forma interactiva i educada, ja sigui plantejats per mi o per suggerències de gent que hi pugui entrar.

19 de nov. 2010

Les desfetes de l’ajuntament.

Per desgràcia tenim un ajuntament que no aprèn dels errors i que va d’una desfeta a una altra.
Estem veient com les poblacions veïnes estan buscant formes per a donar feina a la gent, a Amposta fan un Carrefour (200 places), també fan el centre per a que els de les terres de l’Ebre puguin estudiar INEF. A Vinaròs empresa destinada a acumular els gasos (200 places). Inclús Corbera d’Ebre de menys de 2000 habitants l’altre dia vaig sentir que optaven a la col·locació d’una empresa japonesa amb l’objectiu d’aterrar a Espanya que crearia 1000 llocs de treball. Fins fa poc també hi havia previst un decathlon. Aquestes coses molts cops s’aconsegueixen millorant les condicions a l’hora de negociar amb les empreses. No deixa de ser curiós també que tota aquesta “gent valenta” (quina gràcia em fa aquest eslògan, ara s’han fet valents??, després d’estar mil anys dintre del partit?? O  només seran valents mentre durin les eleccions??) que fa que el territori es respecti i tal i qual no estaria de més que alguna cosa vingués cap a la Ràpita, que tot es queda a Tortosa i Amposta.
Sempre ha passat igual, Maruja Pla cap a Amposta per les condicions d’uns i altres, els multicinemes igual, centres comercials igual. Total que no sap ningú per què, aquí a la Ràpita no ens donen mai res que generi feina.
Aquí a la Ràpita sempre ha passat el mateix, no volem cedir sol públic si no és a canvi de diners. És igual que la gent no tingui feina. La brillant idea per a crear feina per al poble, com són tan còmodes i es van anar recaptant de la construcció, ara que la construcció ha petat l’única idea que se’ls ocorre és arreglar l’ajuntament i destrossar el poble per a seguir donant feina a aquesta gent que vivia de la construcció. Els que manen a la Ràpita resulta que han decidit per tots nosaltres i han decidit que aquest és un poble turístic i com a tal s’ha de prendre les decisions.
Tenim un moll espectacular, que si s’augmenta la fondària poden entrar vaixells de gran envergadura que suposaria una injecció econòmica per als que treballen al moll. Els molins no els volíem perquè així els pescadors podran anar a la zona destinada per als molins on tenen prohibit pescar, però això tant els hi fa.
En canvi, en lloc de intentar fer un moll com deu mana i donar feina als comerços del poble (supers i relacionats que reben les comandes de queviures) en canvi decidim fer un port esportiu per a que vinguin els 4 pijos amb els barquets a passar l’estiu i a donar feina al restaurants i hotels de luxe del poble. Total, per a que ells es forrin durant dos mesos la resta hem de patir de no tindre feina. Total que al final només guanyen els mateixos i els constructors que s’han forrat a costa de vendre pisos a una familia sencera de manyos per pis, que venen a tongades i que el primer dia ja van al super i no consumeixen gairebé res. Vinga platja que és gratis i són els amos del poble. Putejant als que vivim tot l’any amb el corresponent embós d’aquesta gent que aporta ben poc al poble.
Perquè no és només una qüestió del moll. Tampoc volem polígons perquè clar, si som un poble turístic com hem de tindre polígons que “destorbin” el gran paisatge que tenim. Així la gent que vindrà de fora podrà anar a la foradada i tal i qual..Al final com sempre pel turisme de tres mesos es fot la gent de 12 que paga els impostos. Quan la gent anava a la torreta i veia el poble infestat de grues suposo que no era una cosa molt agradable de veure no?? Però clar com cada més els de l’ajuntament recaptaven per a quadrar balanços llavors no molestaven el paisatge...clar clar.
I bé les últimes desfetes de aquest gran ajuntament són la xorrada que han fet ara al pàrquing del garbeach i l’església nova, que no m’havia fixat en les obres fins que avui he passat per allí a peu.
Començar amb l’entrada al pàrquing del garbeach. L’altre dia que vaig passar vaig veure que començaven a posar els arcs de ferro i les tanques i vaig pensar que era per a l’estiu fer pagar als manyos que van a la platja, que almenys paguin alguna cosa aquí al poble. Però vaig preguntar i resulta que es per a que no passin les caravanes. No se, jo no soc un expert en senyals de tràfic i tal però no era més fàcil posar una senyal on dibuixes una caravana i una ratlla de prohibit i no et cal ni posar idiomes ni hòsties, una imatge val més que mil paraules o idiomes, o la senyal que ja existeix (i que han posat al costat de “l’armatoste de ferro” igual) i que els urbanillos es guanyin el sou i si alguna caravana passa doncs que vagin i la denunciïn i que cridin a la grua, que per a fotre els diners de la gent del poble de seguida està preparada la grua, bé les grues perquè som tan xulos que en tenim dues. Però clar suposo que llavors és molta feina no???clar clar. És millor posar dos arcs de ferro al mig del passeig amb unes tanqus i que un cotxe que faci més de 2m d’alçada no pugui passar, que els repartidors no puguin passar per anar al restaurant de la piscina o del garbeach....Una idea més de les moltes  brillants idees que té aquest ajuntament. Ara semblarà que totes les setmanes passi la volta ciclista amb la desfeta dels dos arcs de ferro. És lamentable.
L’església nova li tocarà un altre dia perquè la cosa s’ha allargat una mica més de l’esperat. Però d’entrada dir que si jo fos l’arquitecte que ho ha fet possible, o el de l’ajuntament que ho ha acceptat molt content no estaria no...

5 comentaris:

  1. Estàs fet tot un especialista, a l'hora de mesclar naps i cols!

    ResponElimina
  2. Els naps i cols per a fer un bon caldo per a la sopa o per a l'escudella es poden mesclar i donen un bon resultat.
    Sempre pots fer un comentari al respecte si no estas d'acord.
    Tinc una lleugera idea de per què ho dius però he volgut posar-ho perquè no estic gens d'acord ni en l'eslogan ni amb la forma que han encarat aquestes eleccions i m'ha semblat adient posar-ho en el context que ho he fet perquè encara que no sigui relacionat amb el tema de l'ajuntament si que hi veig relació en la mentira que ens han volgut colar. No em voldria equivocar però amb la forma de plantejar les coses com les heu fetes em sembla que anireu a la baixa aquestes eleccions....
    També m'ha semblat una mica patètica la forma que ha emprat la formació d'intentar enganyar a la població omplint tot el poble d'una persona d'aquí en lloc del cap de llista que hi té que anar...però bé això és respectable perquè cadascú fa el que vol

    ResponElimina
  3. Josep,

    En la meua opinió, crec que escrius unes entrades massa llargues i poc estructurades... I en fer-ho, corres el risc d'embolicar la troca, establint relacions "causa-efecte" que poc tenen a vore amb la realitat.

    A tall d'exemple,
    "La gent valenta" a l'Ajuntament de la Ràpita està a l'oposició, amb únicament 2 regidors. I, això és així perquè ho va voler lo poble. Lo poble, majoritàriament, va votar a qui va votar... i són aquests els responsables de la seua ganduleria i falta d'iniciativa (quan com tu bé dius, lo poble estava infestat de grues) Per tant, les mancances que tingui el nostre poble, no crec que es puguin carregar a la consciència dels 2 regidors d'ERC. I crec que val la pena, deixar-ho clar... ja que pronte tornarà a hi haure eleccions a l'Ajuntament... Serà llavors, l'hora de passar comptes amb els responsables de la gestió de l'Ajuntament, on entre moltíssimes altres coses, se'ls hi podrà retreure tot això que enumeres a la teua entrada.

    D'altra banda, "la gent valenta" al govern de la Generalitat, i més concretament, des de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, ha treballat per dignificar aquest territori. Suposo que no deu ser difícil consultar algun resum de les principals actuacions d'aquests darrers anys (si vols et puc passar alguns enllaços, ja te'ls passaria per mail, no cal penjar-los aquí)

    Finalment, me fa gràcia els teus comentaris sobre el port. Precisament, "La gent valenta" fa anys i panys que presenta en programa i en mocions al plenari de l'Aj. projectes per dinamitzar la zona portuària. Creu-me, comptem amb gent que hi treballa i que coneix de primera ma les potencialitats del nostre port i les receptes que caldria seguir per tal de millorar.

    Enfins, "dixemu" aquí. I que parli la gent a les urnes.

    ResponElimina
  4. El comentari no tenia l'intenció de establir cap relació causa-efecte i suposo que has degut interpretar que tota la crítica anava cap al teu partit quan realment són 4 linies de tot l'article i jo almenys veig prou clar que la crítica va per als que manen a l'ajuntament i no a l'oposició ja que veig que relaciones actuacions del teu partit en crítiques a la gestió de l'ajuntament que faig jo. Simplement em feia gràcia veure cartells de que es feia respectar la Rapita quan la majoria de cops les coses van de la Ràpita cap amunt i tampoc volia fer una entrada al respecte per no ferir sensibilitats.
    D'altra banda, crec recordar que tot el que se suposa que ha fet el teu partit, ja que el govern el formaven tres partits, que alguna cosa han tingurt que veure també la resta. Però bé, ja es va veure al debat que tots es volien apropiar tot el que s'ha fet a Catalunya. Per a això no val la pena fer un tripartit si cadascú actua per interessos particulars i després s'ho volen apropiar tot.
    Però bé com tu has dit parlaran les urnes.

    ResponElimina