Benvinguts a l'humil blog que tractarà bàsicament de queixar-se sobre coses que no em semblin bé que vagi veient, tant al nostre poble, como a la societat en general. Aquest blog té cabuda per a gent de tots els colors sempre i quan tingui un respecte per la resta que hi pugui opinar i sense insultar a ningú. La intenció és que sigue un lloc per a debatre diversos temes d'una forma interactiva i educada, ja sigui plantejats per mi o per suggerències de gent que hi pugui entrar.

29 de nov. 2010

La meva humil opinió de les eleccions.

Abans que res dir que és la meva opinió, sense ser cap analista polític, ni estar dintre de cap partit ni res. Ho dic per a que ningú dels que avui està dolgut s’agafi per les rames i comenci a despotricar ni a sortir amb números i dades que els donen als seus respectius partits. Ja fa temps que veig algunes militàncies que voregen el que podríem definir com a secta, per tant no es per discutir ni res, és la meva opinió personal sense ser cap especialista en el tema, segur que m’equivocaré en alguna cosa però tranquils que no tinc cap poder d’influència, així que com a molt faré el ridícul i ja està si m’equivoco en alguna cosa.
La primera cosa que a mi em fa molta llàstima és el tema dels percentatges que van a votar del total. Hi haurà gent que pensarà que són més que en anys anteriors, però la xifra de un 56,4 % a mi em sembla molt trista. Gairebé la meitat de la població catalana no va a votar, per tant em sembla que els partits polítics en general haurien de fer una profunda reflexió i encarar d’una altra manera la forma de fer política i de buscar noves fórmules per a millorar aquestes xifres, perquè són dades molt tristes. No és una cosa que em competeixi a mi però no és massa bona la imatge que mostren de cara al públic, la qualitat dels debats i la crispació que han demostrat al parlament. També alguna fórmula d’informatitzar les votacions per a millorar la comoditat d’alguns que els dol sortir de casa un diumenge per anar a votar. Pot ser fer un clic suposaria un augment.
Per a mi hi ha dos grans perdedors d’aquestes eleccions PSC i Esquerra. Estava clar que els tres del tripartit perdrien escons però la baixada que s’ha produït és per a pensar seriosament de cara al futur. Perquè els verds més o menys s’han mantingut, han perdut alguns vots per la gestió del govern però s’han quedat més o menys igual.
El PSC ha pagat clarament el abaixar-se els pantalons cada vegada davant de Zapatero, la gestió del govern tripartit i el penós cap que han tingut ja que Montilla des del primer dia que ha demostrat que l’havien col·locat allí i que no li interessava res Catalunya. El partit veient l’ intenció de vot i la poca acceptació de Montilla és va pegar un tret al peu tornant-lo a posar. Però és que a més va i posa a Corbacho a les llistes després de lluir-se al govern estatal. La veritat és que tenen el que es mereixen.
Esquerra en la meva opinió s’ha equivocat clarament en focalitzar el programa amb el tema de la independència pensant intentar arrastrar vots en veure els números de la manifestació de fa uns mesos. Una cosa és voler la independència i l’altra és que prioritzar-la davant de tot.
Hi haurà qui dirà que sense independència no es pot aconseguir la resta de coses i que li han fet la culpa de tot el que han fet malament aquests anys ha estat per culpa de Madrid i de la sentència de l’estatut. La seva part de raó tenen, però ara mateix el que li interessa a la gent és la situació laboral més que una línia a un mapa. Es pot lluitar per a millorar les coses i seguir amb el procés d’independència, jo crec que és compatible.
Però clar si bases en la independència els programes i els anuncis electorals de la tele i després reconeixes a TV3 que la cosa va per a llarg i que possiblement no s’aconseguirà en la següent legislatura llavors perds tota la credibilitat del programa en la meva opinió. Perquè la solució és anar tots els partits plegats a lluitar per que es compleixi per part de l’estat el que tots els catalans volen, i si llavors després de treballar TOTS en aquesta direcció no s’aconsegueix res llavors ja seria una cosa més seriosa aquest tema. Però bé cadascú ho veurà a la seva manera, com és lògic, jo vull la independència però quan toqui, no a qualsevol preu i sense mirar les conseqüències que pot tenir.
Ahir vaig veure una estona el debat de TV3 i em va sobtar l’optimisme de Joan Rigau parlant dels resultats i de l’ independentisme. Em sembla que no va fer bé els números perquè justificava la davallada espectacular d’esquerra a la divergència però es que si sumes els tres partits els números són pitjors que en les anteriors. Així que no em semblen massa bons resultats la veritat.
El més trist de tot és tota la gent que s’ha cregut que el centre i la dreta amb els seus programes de vendre fum els l’han colat i ben colada i l’únic que han aconseguit ara és que el que tant critiquen de l’estat, encara serà pitjor aquí a Catalunya. Un govern on convergència i el pp portaran la batuta i ara és on és veuran els autèntics programes d’aquestos que no tindran res a veure amb el que han dit en període electoral. És una llàstima la poca responsabilitat que han tingut alguns a l’hora d’anar a votar sense mirar ni un debat, ni dignar-se a mirar un programa i que només per l’excusa del canvi han votat a altres partits. Ho dic perquè he escoltat aquests dies a molta gent dir que votarien a la resta (convergència i pp) perquè no els havia agradat el tripartit, però sense informar-se del que votaven i no se n’han adonat que hem retrocedit deu anys de cop, i més que retrocedirem d’aquí un any i mig a les generals. Però bé, després tots aquestos d’aquí un parell d’anys maleiran al govern per fer una política de dretes i se’n adonaran de la irresponsabilitat que van cometre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada