Benvinguts a l'humil blog que tractarà bàsicament de queixar-se sobre coses que no em semblin bé que vagi veient, tant al nostre poble, como a la societat en general. Aquest blog té cabuda per a gent de tots els colors sempre i quan tingui un respecte per la resta que hi pugui opinar i sense insultar a ningú. La intenció és que sigue un lloc per a debatre diversos temes d'una forma interactiva i educada, ja sigui plantejats per mi o per suggerències de gent que hi pugui entrar.

12 de maig 2011

Solidaritat.

Bé, després de la desgràcia que s’ha produït a Lorca hi ha varies coses que m’han cridat l’atenció. Les imatges emeses parlen per si soles i és una passada el que pot arribar a fer la naturalesa, per molt que avancem en tecnologies. Però una cosa són les destrosses mínimes i l’altra el que ha passat i el que estan passant aquesta població. De moment hi ha deu morts i centenars de ferits i tota una població paralitzada i fora de les seves cases. Veient els informatius és quan m’he començat a indignar. Per a començar on són les organitzacions que quan passa una desgràcia a altres llocs del món de seguida van a posar el seu granet de sorra?? Per a que demanen donatius a la població quan passen coses d’aquestes en països més desafavorits i després no es fa aquí al nostre país en concret. La primera paraula que m’ha indignat quan estava veient l’informatiu ha estat la paraula solidaritat.
És una paraula molt bonica i que s’utilitza molt a la lleugera. Els informatius parlaven de que tot el país havia donat unes mostres espectaculars de solidaritat i quan he vist les imatges de la solidaritat que donaven és quan m’he indignat. Resulta que la gran “solidaritat” que donaven mostres ha estat posar-se davant els ajuntaments a fer un minut de silenci. Això és solidaritat?? Doncs jo em cago damunt aquesta paraula com la utilitzen. Solidaritat és fer el que puguis per a que tota aquesta gent no hagi tingut que passar la nit al ras i tots amuntonats en places i amb uns lavabos prefabricats. A tota aquesta gent que li importa que els politics de merda es posin en un grupet davant les càmeres a fer un minut de silenci?? Va home va, una mica de sentit comú que cada cop donen més fàstics.
Després la segona “gran” noticia. Els prínceps d’Astúries aniran a l’enterrament de les víctimes de la tragèdia. I que faran? De que els servirà a les famílies que han enterrat a un familiar que vingui una sangonera a donar el condol a fer el fals?? Doneu diners per ajudar a la gent i menys ensenyar la careta de cara al públic. Que després tornaran cap al seu palauet a fer la mateixa vida plena de luxes que tenien, mentre aquelles famílies destrossades igual no poden ni dormir a casa seva. Cada vegada m’avergonyeixo més de viure en un país on la gent parla molt de solidaritat i es guarda els milions al banc i l’únic que fa és mostrar la seva imatge. Ja s’han ofert equips de futbol a fer un amistós benèfic per a que es recaptin fons per ajudar a la gent. Molt bé cracks. Seguiu amb els vostres milions al banc i que com moltes vegades, es tingui que recaptar amb la gent que ara mateix està al carrer, que trauran diners d’on sigui per a veure als seus ídols. Amb un 1% dels sous dels jugadors n’hi hauria més que suficient, però clar els rics no els demanis diners, vindre a ensenyar la careta i que paguin els altres si. Molt patètic la veritat.
Després, veient els edificis i les imatges ho estava veient i pensava “collons, quin mal pot arribar a fer un terratrèmol quan no estàs preparat per a tal cosa” perquè jo pensava que no era una zona propensa als moviments sísmics. Però resulta que no, que han dit que era una zona d’alt risc sísmic. Llavors m’he tornat a indignar una mica perquè llavors ja no és que no t’agafi preparat sinó que ets tu el que no s’ha preparat.
M’he indignat, perquè ha sortit el senyor Zapatero i ha dit que no regatejaran ni un euro per ajudar a la gent. Em sembla bé fins aquest punt. Però em sembla bé que posin els diners que han de posar però primer s’han de mirar altres coses.
Perquè un cop han dit que era una zona d’alt risc sísmic ja m’he posat a pensar amb la corrupció urbanística que cada cop que passa una cosa d’aquestes és quan surten les coses “fosques”. Perquè la culpa principalment és d’ells per construir les cases sense tenir en compte el risc de terratrèmols. És molt habitual que per a guanyar més diners les coses es mirin amb lupa i s’intentin retallar al màxim les despeses de construcció per a després fent que paguis el mateix que pagaries per una millor qualitat així ells han guanyat més.
Perquè si es tenen en compte aquestes coses a l’hora de construir, el que ha passat a Lorca segurament no hagués passat. És la costum de quan fan els números pensar “és molt poc probable que passi” i amb aquesta frase baixar les previsions per a no gastar tant en la construcció. És el que passa quan fas obres i com no esperes una pluja torrencial perquè fa molts anys que no passa, fas les canonades més petites i després per una d’aquestes ve una pluja brutal i es quan surt per la tele totes aquestes inundacions. Però clar, en lloc de demanar responsabilitats als que les han construït es passa a un tema de força major o d’accidents i al final ho acaba pagant el govern. I mentrestant, els que han fet les obres, a casa forradets.
I això ha passat amb el poble de Lorca per desgràcia. Els que han fet les cases han pensat “jo ara m’he de gastar el doble en fer aquest edifici quan fa 40 anys (per posar un número) que no hi ha un terratrèmol??”. Llavors es quan passen aquestes coses per desgràcia. Perquè una cosa és que hagués caigut algun edifici molt antic que no estigues preparat, però que hagi passat amb tot el poble i que edificis novets de trinca estiguin tots plens d’esquerdes i que la gent no hi pugui estar després de passar el terratrèmol està clar que tot ve per una mala construcció d’aquestes vivendes.
Per això m’he indignat una mica quan he escoltat a Zapatero. Perquè una vegada més, degut a una catàstrofe natural, haurà de pagar tot el país perquè els especuladors s’hagin fet d’or a costelles de la pobra gent que ara és la que està al carrer mentre ells estan a un xalet ves a saber on. No és indignant que el govern vulgui ajudar, però que ajudi amb el que li toca i que comenci a demanar responsabilitats als que han construït aquestes cases de paper.
I aquí sort que no tenim terratrèmols (de moment perquè tal com estan foradant per a treure petroli i posar el dipòsit de gas esperem no tindre cap disgust), però en canvi si que teníem barrancs fets per la pròpia naturalesa i que com fa anys que no passa res similar s’ha decidit construir damunt d’aquests barrancs. Esperem que a la naturalesa no li pegui per dir “allà vinc” perquè no sabrem on amagar-nos....


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada